Aquest cap de setmana he descobert i he començat a provar una espècie de wiki que, de fet, no és pas ben bé un wiki. És el TiddlyWiki.
En realitat, l’autor de l’invent, ho anomena alguna cosa així com a “bloc de notes reutilitzable i no lineal”.
Per entendre’ns, direm que, de forma ràpida i simple, sembla que és un sistema que ens permet editar una pàgina web amb els continguts que nosaltres volguem, amb uns formats preestablerts (que es poden modificar amb tot un seguit de plug-ins) i podem guardar aquesta pàgina de forma que ens sigui accessible com qualsevol altre pàgina o bé de forma local al nostre ordinador. Podem també decidir si el contingut serà visible a tothom o protegit amb paraula de pas.
Pel que he vist en els manuals, hi ha la possibilitat de guardar imatges i fitxers externs, també, tot seguint la sintaxi adient, que no és pas complicada, si bé no en serem productius fins que hi hagi la soltura que només s’aconsegueix amb el temps de pràctica.
També entenc que els continguts característics que formen aquestes wikis, són breus i per això s’entèn més com a bloc de notes o fins i tot llista de tasques personals que no pas un sistema per a fer blogs, per posar un exemple.
La meva opinió és que val la pena provar-ho. D’entrada, ho he vist una mica extrany, però també se m’han acudit diverses maneres en què a mi em pot ser útil. Ja se sap que cadascú pot trobar diferents maneres d’emprar aquestes coses.

Anuncis