Són les dues de la matinada i acabo d’arribar a casa després del concert que Noa ha ofert avui al Palau de la Música, com a presentació del seu nou disc, anomenat Genes and Jeans.
Habitualment, els concerts de la Noa són fantàstics, ja que a més de ser una gran cantant, aconsegueix encomanar la seva simpatia al públic i per tant, el producte que ofereix, acaba siguent més una estona de bon rotllo que no pas un concert seriós i precís.
Aquest cop, a més, tant la Noa com el Gil demanen molts més cops la participació del públic, la qual cosa ajuda a crear una atmosfera del tot agradable.
El concert en sí, ha estat basat en la seva major part en aquestes noves cançons del seu nou disc. Un moment especialment emotiu ha estat quan la Noa ha explicat que dedicava una de les cançons al seu avi, que ha mort fa poc. Per cert, aquesta explicació, la Noa la ha estat llegint… però es que ho ha explicat en català! I era un català d’un nivell molt més que acceptable. De fet, perquè ens entenguem, era un català molt millor que el del “president”. En fi, no cal ara posar-se a fer càlculs, però si tenim en compte que la Noa es passa poques hores, o com a molt, tres o quatre dies a l’any a Catalunya i en canvi n’hi ha que hi han nascut… bé, és més que evident el que pot fer tenir interès pels detalls o no tenir-ne.
També ens ha ofert vàries cançons del repertori habitual, però amb variacions que sempre fan que en un moment no esperat, hi hagi un nou text, un nou ritme.
Al final, gairebé apoteòsic, amb tot el Palau entregat a les seva voluntat, fins i tot hi ha hagut temps per un duet amb en Serrat.
En resum, podem dir que, tot i que la pasta que hom es deixa quan va a veure aquesta cantant i als qui l’acompanyen és sempre força elevada (ep, això passa a Catalunya, que si es va a concerts per Europa, les entrades solen costar la meitat que aquí!), considero que ningú no ho haurà trobat car, ja que l’estona que hi hem passat, ha estat magnífica.

Per qui tingui interès en saber més sobre l’Achinoam Nini, li recomano aquest parell de webs:
http://noasite.net/
http://www.noasmusic.com/index.asp

Shalom-shalom !

Anuncis