Aquest migdia, en un dels informatius horaris d’una de les cadenes principals del nostre país, he sentit un tall de veu corresponent al Sr. Baltasar, que deia precisament el que he posat com a títol d’aquest text : “El transvasament de l’Ebre no és un transvasament”. Així de sobte, que en aquell moment no m’ho esperava, he tingut un bon sobressalt. M’he preguntat si realment era possible haver-ho sentit bé i m’he auto-respost que no, que no era possible. No és possible que hi hagi una persona amb tal nivell d’allunyament de la realitat i que cregui que la gent “normal” som tots una colla d’analfabets fàcilment manipulables. M’he dit que de cap manera podia ser que ho hagués entès bé. Després de les setmanes que portem sentint-lo dir que el transvasament del Segre havia de ser una “punció temporal i reversible” (quanta inventiva!) encara segueix assegurant que el transvasament no és un transvasament ? Inaudit !
Però la meva sorpresa ha esdevingut ja de nivell estratosfèric quan he pogut llegir a l’Avui que, efectivament, per increíble que pugui semblar, el Sr. Baltasar ha dit aquesta magnífica frase.
Aquest home, els qui li dónen suport, els qui el manténen al poder, els qui el voten… ens prenen a tots per imbècils.
Es pot estar més o menys a favor o en contra de les mesures que cal pendre, però el que no es pot fer és obviar la realitat, que no és altre que aquest senyor ha mentit a tort i a dret i que no se’n surt (ep, i no poso pas en dubte que sigui una magnífica persona i un pare exemplar a més d’un curiós agnòstic que prega a la Verge de Montserrat).
Si és cert que “el transvasament de l’Ebre no és un transvasament”, també podem afirmar que “el Conseller Baltasar no és un Conseller” o que “el Govern tripartit no és un Govern” ?
Però cap problema, segur que en una propera roda de premsa, ell mateix trobarà una justificació magnífica, ens farà passar quatre dies més i a les properes eleccions, tothom tornarà a votar als mateixos.

Anuncis