Tal com us ho dic. Segur, hi haurà accidents. No sé si ja n’hi ha hagut o no, però de ben segur que n’hi haurà. I fins i tot, potser el tindré jo, l’accident en aquest punt, que hi passo força sovint.
I ho explico: tot just al carril de desacceleració de l’autopista, i just en el punt en què cal tornar a accelerar per a incorporar-se a l’autovia de l’esquerra, resulta que hi ha una espècie de camí de terra que va a una espècie de polígon industrial (que algún cop vaig llegir que era il.legal, però ara mateix tampoc no puc assegurar-ho), per on entren i surten camions continuament.
Quin és el problema ? Doncs molt senzill: pot ser que et trobis un camió al davant i que aquest, enlloc de fer el que es suposa que farà, que és incorporar-se a la via de l’esquerra, pot parar de sobte per a fer el revolt que li cal per entrar al camí de la seva dreta. Això fa que qui vé darrere el camió, hagi de frenar molt, però alhora, com que es troba al final del carril d’acceleració, si es vol incorporar amb seguretat a la via de la dreta, no té més remei que tornar a accelerar per incorporar-s’hi.
I és clar, també és freqüent trobar-se que, ja accelerant per entrar al carril de la dreta, s’hagi de parar bruscament perquè un camió es disposa a sortir del camí de terra, anant per tant molt lent.
Tanta seguretat que cal tenir en compte, tantes multes que ens posen a tots, tanta amenaça policial… no dubto que sigui fins a cert punt positiva, però no és tolerable que hi hagi punts com aquest a les nostres carreteres. I no us parlo pas d’un punt en què hi passin quatre cotxes de tant en tant, que us parlo d’una via altament transitada, totes les hores del dia i de la nit!.
En fi, que penso que aquest punt és una vergonya. Segur que com aquest, n’hi ha molts d’altres, a la nostra xarxa viària. I què esperem ? Quan ho arreglaran ? Cal que mori més gent per començar a arreglar-ho ? Cal que potser mori jo ?

Anuncis