Tal com intento fer cada any des que vaig descobrir-la, he estat passant uns dies a Formentera.
De fet, és una illa que, per bé hi he estat ja forçes cops i considero que conec bastant bé, mai no em deixa de sorpendre amb noves coses de les que encara no m’havia adonat en anteriors escapades.
A més, penso que cadascú pot trobar-hi allò que busca: la marxa més moderna i fashion (això si, enfocada 100% als que són encara més “guiris”) fins a la tranquilitat més absoluta.
Per als qui defensem la tranquilitat i la calma de l’illa, hi ha encara moltes maneres de fruïr-la. En concret, aquest cop he estat en uns apartaments que més aviat són petits bungalows d’obra, ben bé a 100 passes de les onades i, entre la porta de l’apartament i el mar, tant sols algunes sabines i res més. I ben separats de la resta d’edificacions, ha anat molt bé per al descans, la reflexió, la lectura…
No em posaré pas ara a queixar-me de la massificació en certs llocs de l’illa… perquè total, si a mi m’agrada anar-hi, no puc pas criticar als altres a qui també els agrada, no ? Però en tot cas, el que encara no he acabat d’entendre és perquè hi ha una proporció tan gran d’italians. Fins i tot, a estones, dóna la impressió que som en una illa que forma part d’Itàlia (rètols en italià, els autòctons el parlen molt bé, etc, etc). I de fet, he arribat a la idea (molt bàsica i tòpica, per tant genèrica i probablement falsa) de que la percepció que tenim els catalans (i he de dir que també la majoría de gent espanyola que m’hi he trobat) del que és aquesta illa és força diferent de la que ténen els italians. Segurament per a aquests darrers, té un component exclusiu de sol, platja i festa, mentre que per als una mica més autòctons, té una imatge més de lloc alternatiu i diferent, a més del sol i la platja.
En resum, volia aprofitar per a comentar que Formentera encara és un gran lloc per anar, sobretot per als qui estàn enamorats de la natura mediterrània. Esperem que es conservi així durant força temps més.

Passo alguns links per qui necessiti informació :
* Fotos : http://www.flickr.com/search/?q=Formentera&z=t
* Informació i reserves : http://www.formenteraonline.net
* Informació i reserves (oficial) : http://www.turismoformentera.com

Anuncis