Caminada ben suau, tranquila i breu la que es pot fer des de l’àrea de natura que hi ha a la carretera de Matadepera, la BV-1248  fins a aquesta petita i curiosa ermita, situada més o menys en aquest punt : http://maps.google.es/?ie=UTF8&ll=41.579448,2.083148&spn=0.000702,0.002747&t=h&z=19

Per arribar-hi, només cal seguir el camí que surt cap a la dreta (si no agafeu el correcte, segurament us trobareu en un camí que fa un pendent bastant fort, que us acabaría portant a Castellar) i anat seguint sempre per la opció més fàcil, en el cas poc probable de que dubteu sobre quin camí anar seguint.

Amb poc més de 20 minuts, arribareu sense cap complicació a aquesta bonica ermita, anomenada també Sant Vicenç Sarriera. L’entorn és força espaiós i agradable, tot envoltat de  pins i algunes alzines. Fins i tot hem vist esquirols, mentre feiem alguna foto.

Ens ha sorprès trobar-hi un rètol que deia, exactament, això : 

Sant Vicenç de Verders

Ermita romànica del s.XI, anomenada també Sant Vicenç Sarriera. Originàriament estava situada en el terme municipal de Santa Maria del Corcó, al costat del Mas Verders, resultant afectada per la construcció de l’embassament de Sau.

L’any 1973, aprofitant el baix nivell de les aigües del pantà, va ser desmuntada pedra a pedra i reconstruïda al darrera de la masia de Can Deu, tal com la veiem avui. Les obres es van fer amb l’ajut econòmic de Caixa Sabadell i l’assessorament del Servei de Catalogació i conservació de monuments de la Diputació de Barcelona.

…segurament fer el mateix amb l’església de Sant Romà de Sau (la del famós campanar) no hauria estat una bona idea i té més encant haver-la deixat tal com està i que ens indiqui a tots els catalans l’estat dels embassaments segons es deixi enterveure per sobre les aigües o no.

Anuncis