Avui, a Reus, he passat per una rotonda en la que tots els cotxes estaven aturats, trigant molt en tirar cap a la direcció que cadascú anava. Així, de sobte, no m’he adonat de què passava, però al cap d’una estona d’estar patint l’embús, crec que he vist el motiu del desgavell : semàfors a l’entrada de la rotonda… però també a les sortides !!

A veure, ara les rotondes són per tot arreu i n’hi ha de totes mides i colors. Recordo que al principi de la seva existència, ens varen explicar que s’havia comprovat que les persones érem capaçes de controlar millor el trànsit que els semàfors, ja que es pot optimitzar més el temps. Sembla força raonable i crec que en general van força bé.

Doncs bé, si feu click aquí, podreu veure amb el Google Maps on hi ha aquesta rotonda que comento. Malauradament, la imatge de Google és antiga i encara no hi havia la rotonda en aquesta cruïlla i només es veuen els semàfors.

El cas és, per tant, que els semàfors que han posat a les sortides de la rotonda, impedeixen que els cotxes  que hi han entrat en puguin sortir, amb la qual cosa bloquejen continuament la possible entrada dels nous vehicles quan els respectius semàfors se’ls posen verds. És fantàstic. De fet, recomano a tothom que  si pot, vagi a viure-ho per ell mateix. Si hi torno a passar properament, intentaré fer-ne fotos i les penjaré, que és un lloc ben curiós.

Si algú sap altres prodigis de planificació com aquest, estaría bé que també el compartís, que m’agradaría visitar-lo !

Anuncis