Des de feia temps estava interessat en trobar un gestor de tasques que fós simple, que funcionés bé i que fós accessible per web. N’havia vist alguns, de gestors d’aquests i gairebé tots éren una mica massa simples com per ser útils : to-do lists a netvibes o a iGoogle o darrerament, el gestor de tasques integrat  a GMail, però que no deixa de ser també una to-do list.

Doncs bé, casualment, vaig descobrir el Remember The Milk, que complía de forma exhaustiva totes les característiques que jo pretenia trobar : permet crear totes les tasques que convingui, es poden agrupar en categoríes (per exemple, personal, feina, lleure, estudis, etc), de cada tasca es poden definir dies i hores d’execució, control de temps per cada tasca, URL relacionades, entre altres, a més de poder afegir notes lliures per cada tasca.

A més, un parell de característiques més que són força interessants són que es pot enviar un mail a una adreça concreta (que se’ns dóna quan ens donem d’alta al sistema), que crea directament una nova tasca a la nostra llista. I una segona característica extra és que les tasques poden ser compartides amb altres usuaris.

Doncs bé, a sobre de tot això, darrerament em vaig adonar que aquest gestor de tasques es pot integrar molt fàcilment a GMail, de forma que en la mateixa pantalla tenim tant els mails com la llista de tasques pendents.

Per a integrar-ho, el que hem de fer és força simple :

– des del nostre compte de GMail, anar a “Settings” – “Labs” ( previament hem hagut d’integrar Google Labs).

– marcar com a “enabled” el gadget “Add any gadget by URL”.

– anar a “Settings” – “Gadgets” i a la casella de “Add a  gadget by its url”, hi posarem aquest link que és proveït per RTM : http://www.rememberthemilk.com/services/modules/gmail/rtm.xml

– un cop fet això, ja veurem que tenim a la banda esquerra de GMail la nostra llista de tasques gestionada des de Remember The Milk.

A mi m’està funcionant molt bé. Crec que, com a mínim, val la pena provar-ho.

Anuncis