No fa pas gaire, tot buscant un lloc concret al mig de l’Oceà Pacífic que ara mateix no vé al cas, em vaig trobar amb un arxipèlag que fins ara no havia sentit anomenar mai : les illes Pitcairn.
Trobo molt curiós el que n’he vist per internet : resulta que és un conjunt de 4 illes, de les que només una és habitada… i és habitada per una població estimada de 50 persones (any 2008)!. A més, en ser tant petit, no hi ha aeroport i en ser tant lluny de tot arreu, no hi ha possibilitat d’arribar-hi amb helicòpter. Es veu que la única manera d’anar-hi és o bé en iot particular (que pot ser una aventura bastant considerable) o bé amb vaixells de transport que facin la ruta entre Nova Zelanda i Xile (generalment) que accepten passatge i aturen el vaixell quan passen a prop de la illa, des d’on van a buscar als passatgers amb barcasses (es que tampoc no hi ha un port on atracar).
Al web de Wikitravel, ho consideren un dels llocs més complicats del món per a visitar, degut a aquestes dificultats que acabo d’esmentar i al fet que, un cop allà, tampoc no hi ha pas gaire lloc on dormir ni gran cosa per fer (econòmicament parlant).
Si teniu curiositat, doneu un cop d’ull a aquest parell d’enllaços:
Wikipedia, Pitcairn Islands
Wikitravel, Pitcairn Islands
i també és imprescindible la vista al web oficial del país (no sé si és correcte, anomenar-ho ‘país’):
Government of Pitcairn Islands
Aquestes illes pertanyen a la corona anglesa i he trobat curiós el fet que les dependències governamentals es troben situades a Nova Zelanda, més de 5000km lluny!!
Sobretot, si algú s’anima a visitar-ho (sens dubte, ha de ser preciós i una experiència absolutament exclusiva i única), que avisi, però que recordi la recomanació que fan : només haurien de visitar l’arxipèlag persones absolutament sanes, ja que una urgència mèdica pot trigar mesos en ser atesa en un centre mèdic que tingui tot l’equipament necessari.

Anuncis